כניסה לחברים  |  הרשמה 

 
  
חדש באתר


 
 
דבר העורך
 
 

שלחו מייל בכל בעיה/ שאלה/ הבהרה/ תיקון/ תמונת מצב/ סרטון נחמד/ חדשות או כל דבר 
saridtv@sarid.org.il
 
 



 






   

 
 
מונה:


דף הבית >> מאפים >> לחם שיפון

לחם שיפון / מרסל כהן
 
 
מרכיבים: 
1/2 ק"ג קמח לבן
1/4 ק"ג קמח מלא
1/4 ק"ג קמח שיפון
1 כף שמרים יבשים
21/2 -3 כוסות מים פושרים
2 ביצים
1/2 כוס שמן
4 כפות סוכר חום או לבן
1 כף שטוחה מלח
חופן אגוזים קצוצים
חופן זרעי דלעת
חופן זרעי חמניות
חופן שומשום
 
 
אופן ההכנה:
לערבב לפי הסדר הבא (חשוב ביותר):קמחים, שמרים, סוכר, זרעים, אגוזים,תבלינים
מים פושרים, שמן, ביצים, חומץ ללוש בצק ידני הרבה זמן  או לערבל במיקסר כ 5-7 דקות!!!
להניח להתפחה מכוסה בנילון עד שמכפיל את נפחו בחורף כשעתיים בקיץ פחות.
 
הבצק יוצא די רך ודביק וזה בסדר לא להוסיף הרבה מדי קמח.
 
לחלק את הבצק ל3-4  ארוכות חד פעמיות (עד 3/4 גובה התבנית) עדיף לא למלא מדי כי גולש בהתפחה
להתפיח שוב
לאפות ב 180 מעלות כ 20 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא יבש
להוציא מהתנור ולהניח על רשת עד לקירור אין להניח על משטח מלא!!! (למניעת הזעה)
 
שיפורים: אפשר להוסיף שבבי בצל, זעתר,שום כתוש, בצל ירוק קצץ דק, כוסברה יבשה כ 1 כף, שמיר קצוץ
עגבניות מיובשות חתוכות, או כל תבלין אחר כיד הדמיון והטעם.
 
אפשר להכין בצק מכל הרכב אחר של קמחים רק לשמור על יחס של לפחות 1/2 קמח לבן.
בתיאבון

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page

לייבסיטי - בניית אתרים