כניסה לחברים  |  הרשמה 

 
  
חדש באתר


 
 
דבר העורך
 
 

שלחו מייל בכל בעיה/ שאלה/ הבהרה/ תיקון/ תמונת מצב/ סרטון נחמד/ חדשות או כל דבר 
saridtv@sarid.org.il
 
 



 






   

 
 
מונה:


דף הבית >> מנות עיקריות >> מקלובה

מקלובה של פתיתים בתנור / אלי 
 

זו לא ה"מקלובה" הקלאסית, כזו שעשויה
מאורז ושמבושלת שעות בסיר... 
בבישול של שעה משיגים את
"אפקט ה-וואוו!!!" בכל פעם מחדש. 
 
חומרים:
לבישול הפתיתים:
מים + כף מלח
3 כפות שמן זית
חבילת פתיתים (אני השתמשתי בפתיתים
מקמח מלא 500 גר')
 
לתערובת הירקות:
5 כפות שמן זית
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים פרוסים
(פרוסות עבות למדי) טבולים ברבע כוס שמן זית ורוזמרין (הסבר בהמשך)
בצל סגול גדול וקצוץ גס
3 שיני שום קצוצות
כף עלי תימין
3 זוקיני או קישואים קטנים טריים חתוכים לקוביות.
כוס עגבניות מיובשות מושרות במים וקצוצות גס (אפשר עגבניות "לחות" )
כוס צנוברים.
מלח פלפל.
כוס עלי בזיליקום טריים קרועים ביד.
2 ביצים.
 
גבינות, למשל:
200 גר' פטה בגושים גסים
250 גר' מוצרלה חתוך לקוביות, מגורר או כדורים
***אפשר להשתמש בכל גבינה אחרת שמוצאים במקרר...
 

 

אופן הכנה:
 
· שמים בסיר גדול מים עם כף מלח ו-3 כפות שמן
· כשהמים רותחים שופכים את הפתיתים. מבשלים בדיוק 5 דקות.
· מסננים ומוציאים החוצה. מוסיפים מלח ופלפל.
· הערה: כדאי להשאיר בפתיתים מעט נוזלים, משהו כמו שלישי כוס.

מטגנים קלות: · בצל סגול גדול וקצוץ גס, את שיני השום הקצוצות, כף תימין ו- מרווה.
מטגנים ומערבבים כ- 3 דקות.
· מוסיפים עוד: זוקיני מטגנים עוד 3 דקות.
· מוסיפים עוד: את העגבניות המיובשות והצנוברים.
מטגנים עוד 2 דקות.
ממליחים ומפלפלים.
בשלב הזה רצוי לטעום ולתקן את התיבול.

מערבבים בקערה את הפתיתים, תערובת הירקות, ביצים עם הפטה והמוצרלה.
במקביל או לפני:

· אם לא עשינו קודם אז זה הזמן: מכינים כוס שמן ומוסיפים לה כמות נדיבה של רוזמרין קצוץ דק.
· טובלים רצועות של תפו"א בשמן
· מניחים שכבה של תפו"א על פני קערת פיירקס סביב סביב. כך שיפרידו בין הקערה לבלילה שנשים מייד. אם מחליק- אל יאוש, נסו שוב.
 
אגב, בגירסה המצולמת הוספתי גם חצילים שפרסתי וטיגנתי ואז הוספתי כשכבה במקלובה.
 
ועכשיו...
· מוסיפים ומהדקים את הבלילה
· מניחים שכבה של תפו"א מעל
· אפשר לסגור את הקערה עם נייר כסף. 
 
50 דקות בתנור בחום גבוה
טיפ חשוב: משאירים בתנור למשך שעה נוספת – הלחות תעזור להפריד את תפו"א מהדופן

לבסוף מניחים צלחת רחבה מעל הקערה ובזהירות רבה הופכים הקערה על פיה. זהירות- חם! 


+ הוסף תגובה חדשה
תגובות: (צפה ב-  תגובות בעמוד זה)
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page

לייבסיטי - בניית אתרים