כניסה לחברים  |  הרשמה 

 
  
חדש באתר


 
 
דבר העורך
 
 

שלחו מייל בכל בעיה/ שאלה/ הבהרה/ תיקון/ תמונת מצב/ סרטון נחמד/ חדשות או כל דבר 
saridtv@sarid.org.il
 
 



 






   

 
 
מונה:


דף הבית >> סלטים >> סלט קינואה

סלט קינואה שלושה צבעים / אלי
יוצא סלט מדליק, צבעוני, בריא ודיאטטי!
 

מרכיבים:
קינואה שלושה צבעים (ניתן למצוא במרכוליות הטבע)
3-5 גבעולי סלרי קצוצים
1/4 כוס אוכמניות מיובשות
1/4 כוס חמוציות מיובשות
אגוזי מלך (כוס)
בצל סגול (קצוץ)
עירית (חצי זר)
נענע (חצי כוס)
גרידה מחצי  לימון (ואפשר פשוט לקחת לימון כולל קליפה ולחתוך קטן קטן)
שמן סומסום
חומץ תפוחים (או בלסמי)


צילום:אלי טויסטר

אופן ההכנה:
מבשלים יום לפני את הקינואה: שמים בסיר 2 כוסות קינואה (אפשר לטגן-אך לא חייבים)
מוסיפים מלח-פלפל (אפשר שמן סומסום) מוסיפים 4 כוסות מים רותחים.
מכסים ומבשלים רבע שעה. מכבים, משאירים מכוסה - כשמתקרר, מכניסים למקרר.
למחרת, קוצצים את כל המרכיבים ומערבבים עם הקינואה.
התיבול שאני מעדיף:  שמן סומסום וחומץ תפוחים (לפי הטעם),
אך אפשר גם שמן זית וחצי כוס מיץ תפוזים, או חומץ בלסמי
 
שיפורים: ניתן פטרוזיליה או כוסברה (בעיניי לא הכרחי), צימוקים, 
 ולקישוט: עלי נענע ופלחי תפוז/לימון


+ הוסף תגובה חדשה
תגובות: (צפה ב-  תגובות בעמוד זה)
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page

לייבסיטי - בניית אתרים