חומרים:
לבסיס
100 גרם חמאה
¾1 כוס קמח
½ כוס סוכר
¼ שקית אבקת אפיה
מעט מיץ לימון
1 חלמון
למילוי:
7 חלמונים
½ כוס סוכר
750 גרם גבינה לבנה 9%
3 כפות קמח
מעט וניל
4 חלבונים
½ כוס סוכר
אופן ההכנה:
1.את החומרים לבסיס להכניס לעבד במעבד מזון או ביד עד שנוצרים פירורים קטנים. לשטח בתבנית 26 קפיצית ולאפות בחוםשל °200 עד שמזהיב.
2. להקציףאת החלמונים והסוכר עד לקבלת קצף בהיר ואוורירי.
3. את הגבינה הקמח והוניל להוסיף בעדינות לקצף החלמונים.
4. את החלבונים והסוכר להקציף ולהוסיף בתנועות עטיפה לתערובת.
• להניח בתחתית התנור החם תבנית עם מים.
• לשפוך את התערובת על הבסיס האפוי ולאפות בתנור החם מאוד 10 דקות.
• להנמיך לחום של °150 ולאפות 40 דקות נוספות.
• לא לפתוח את התנור בזמן האפייה.
לציפוי:
3 חלבונים
¼ כוס סוכר
להקציף, למרוח על העוגה האפויה ולהכניס לתנור לעוד 10 דקות של אפייה.
• לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בתנור עד שמתקרר לחלוטין. • לא לשמור במקרר.