כניסה לחברים  |  הרשמה 

 
  
חדש באתר


 
 
דבר העורך
 
 

שלחו מייל בכל בעיה/ שאלה/ הבהרה/ תיקון/ תמונת מצב/ סרטון נחמד/ חדשות או כל דבר 
saridtv@sarid.org.il
 
 



 






   

 
 
מונה:


דף הבית >> מנות ראשונות >> עלי גפן ממולאים


עלי גפן ממולאים באורז ופירות יבשים

חומרים:
40 עלי גפן (טריים או משומרים)
3/4 כוס אורז
2 בצלים קצוצים
6 כפות שמן
2 כפות צנוברים
2 כפות צימוקים
2 כוסות מים
מלח ופלפל
לימון

 

 

אופן ההכנה:
שופכים מים רותחים על עלי הגפן מסננים ושומרים את העלים בצד.
משרים צימוקים במים רותחים. מחממים מחבת וקולים בה את הצנוברים.
מטגנים במעט שמן את הבצל עד להזהבה ,מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות.
יוצקים למחבת כוס וחצי מים רותחים ומטבלים במעט מלח ופלפל.
מרתיחים, מקטינים את האש, מבשלים על אש קטנה למשך 15 דקות ומוסיפים את הצנוברים והצימוקים.
משטחים על תחתית סיר כבד כ-10 עלי גפן ואת הנותרים ממלאים במלית האורז.
מקפלים וזים בצפיפות על המצע שבסיר. שופכים חצי כוס מים קרים ומוסיפים 2 כפות שמן.
מביאים להרתחה ומבשלים על אש קטנה מאוד למשך 50 דקות עד שעה.
מגישים חם או קר עם פלחי לימון.
 

שיפורים: ניתן להוסיף לתערובת האורז מגוון של פירות יבשים לפי הטעם  


+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page

לייבסיטי - בניית אתרים