כניסה לחברים  |  הרשמה 

 
  
חדש באתר


 
 
דבר העורך
 
 

שלחו מייל בכל בעיה/ שאלה/ הבהרה/ תיקון/ תמונת מצב/ סרטון נחמד/ חדשות או כל דבר 
saridtv@sarid.org.il
 
 



 






   
   
       מרוץ האביב שריד 2017
 
 
 
מונה:


דף הבית >> מתכונים לחגים >> פאטה כבד לפסח

פאטה כבד עם ריבת בצל
 
החומרים:
3 בצלים גדולים
50 גרם מרגרינה
600 גרם כבדי עוף
1 כפית קורנית (טימין) יבשה
מלח, פלפל
2 כפות ברנדי או קלבדוס (לא הכרחי)
 
אופן ההכנה: 
 
קולפים את הבצלים ופורסים לפרוסות. מטגנים אותם לאט, בחצי מכמות המרגרינה, עד שהם מתרככים אך לא מזהיבים.
מוציאים את הבצלים מהמחבת, מתיכים בה את המרגרינה שנותרה ומוסיפים את הכבדים.
 
זורים על הכבדים את הטימין, מלח ופלפל, ומטגנים על להבה בינונית עד שהכבדים שחומים מבחוץ
אך עדיין ורדרדים בפנים (בודקים על-ידי חיתוך בסכין). 
 
יוצקים את הברנדי על הכבדים ומלהיבים בעזרת קיסם ארוך. מנענעים את המחבת בזהירות עד שהלהבה שוככת (שלב זה לא הכרחי. אם רוצים לשמר את טעם הברנדי, אפשר להוסיף כף ממנו גם לפאטה המוכן, אחרי השלב הבא).
 
מצננים מעט את הכבדים ומעבירים אותם עם הבצל המטוגן למעבד-מזון. מעבדים עד לקבלת מחית חלקה. בודקים את התיבול, מוסיפים מלח ופלפל אם יש צורך, ומאחסנים בכלי חרס.
 
 
ריבת בצל
 
6-7 בצלים חתוכים לקוביות
1/2 2 כוסות סוכר חום
1/4 כוס חומץ בן יין (לבן) או חומץ בלסמי
מעט שמן לטיגון
 
מטגנים את הבצל במעט שמן עד שמזהיב (גוון חום בהיר) מוסיפים את הסוכר החום, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים עד שהרוטב נעשה "קרמלי" וכמות הנוזלים מצטמצמת מעט, מוסיפים את החומץ ומבשלים עוד רבע שעה (יוצא שס"כ הבישול הוא ב45 ד') מצננים, מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.  

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page

לייבסיטי - בניית אתרים