כניסה לחברים  |  הרשמה 

 
  
חדש באתר


 
 
דבר העורך
 
 

שלחו מייל בכל בעיה/ שאלה/ הבהרה/ תיקון/ תמונת מצב/ סרטון נחמד/ חדשות או כל דבר 
saridtv@sarid.org.il
 
 



 






   
   
       מרוץ האביב שריד 2017
 
 
 
מונה:


דף הבית >> מנות עיקריות >> קציצות ברוטב עגבניות וזיתים

קציצות  ברוטב עגבניות וזיתים                                          

חומרים לקציצות
650 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים גדולים, קצוצים
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים טרופות
2 פרוסות לחם לבן לא טרי (ללא הקרום), שרויות במים וסחוטות
1 תפוח עץ ירוק מגורר גס
תבלינים: מלח, פלפל שחור,כמון,כורכום,אגוז מוסקט, קינמון
שמן לטיגון חצי עמוק

 

מתכון מומלץ של קציצות עסיסיות 
ברוטב פיקנטי ועשיר

אופן ההכנה
מטגנים את הבצלים עד להזהבה, ומצננים
שמים בקערה את כל המרכיבים, לשים היטב ומשהים לשעה לספיגת הטעמים.
(אם מכינים את התערובת מראש ושומרים במקרר יש להוציאה מהמקרר כשעה לפני הטיגון) 
מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, מכינים קציצות עגולות וקצת שטוחות בגודל כדורי פינגפונג
ומטגנים עד להשחמה.
 

חומרים לרוטב
קופסת זיתים ירוקים מגולענים
בצל גדול קצוץ
2 עגבניות בשלות קצוצות (ללא הקליפה)
3 שיני שום כטושות
3 כפות גדושות של רסק עגבניות
4-5 עלי דפנה
תבלינים:כמון,פפריקה מתוקה,פלפל שחור,מעט אבקת מרק
1/2 כפית סוכר   
כוס מים
 

 
הכנת הרוטב
חורצים בסכין את ראש העגבניה בצורת איקס וחולטים במים רותחים כחמש דקות. מסירים את חליפת העגבניה וחותכים לקוביות קטנות .
קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר שטוח עד להזהבה.
מוסיפים למחבת את השום ואת רסק העגבניות וממשיכים לטגן חמש דקות.
מוסיפים את קוביות העגבניה ואחריהם את המים ובמביאים לרתיכה.
מוסיפים את הסוכר, עלי הדפנה ומתבלים לפי הטעם.
חולטים את הזייתים במים רותכים ומוסיפים לרוטב. מסדרים את
הקציצות בסיר ומבשלים עוד כעשר דקות.

 שיפורים:
ניתן להוסיף לרוטב פלפלים בכמה צבעים
או לגוון בקוביות לימון כבוש

   

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page

לייבסיטי - בניית אתרים