כניסה לחברים  |  הרשמה 

 
  
חדש באתר


 
 
דבר העורך
 
 

שלחו מייל בכל בעיה/ שאלה/ הבהרה/ תיקון/ תמונת מצב/ סרטון נחמד/ חדשות או כל דבר 
saridtv@sarid.org.il
 
 



 






   

 
 
מונה:


 

 

"שריד סינגפור"  חלק שלישי
 פורסם בתאריך: 8/1/10 
 _____________________________________________________________________________________________________

הלצה אקדמית חבוטה מספרת שלאחר מחקרים ממושכים הגיעו חוקרים אמריקאים למסקנה מפתיעה ש...האוכל הינו מזונו של האדם.
אוכל, הינו מרכז חיינו. לקיום והנאה. משמש כמלט חברתי בארועים (משפחתיים ואחרים). אוכל הינו תלוי תרבות: אתה מכיר את האוכל של עם מסויים, אתה יכול לפענח הרבה צופנים תרבותיים.
אוכל עילי (גורמה, יעני) הינו תוצאה של אוכל לעניים בכל התרבויות. קחו את הגולש ההונגרי או ביף בורגיניון הצרפתי. מדובר בחלקים של הפרה שאינם אכילים. אך בטיפול ממושך וחכם, יש לנו מעדן מענג במיוחד. קחו את הברוקסטה האיטלקית. מה היה לנו? לחם ישן, קלוי, משפשפים שום, חותכים גס עגבניות בשלות (ללא קליפה וחרצנים), כמה טיפות שמן זית. זהו. המהדרים מוסיפים כמה קרעי בזיליקום. והרי לנו מעדן שכל מסעדה ראוייה לשמה חותכת קופון נאה.

לכן, תמיד נזכור, אוכל בכול התרבויות נולד והתפתח אצל אנשים מעוטי הכנסה אך רבי השראה ויכולת. 


נוה:
ראשית גילוי נאות , אני לא אכלן גדול. לא באנינות ולא בכמות. זו תכונה חשובה עבור מי שרוצה לשרוד תקופות ארוכות בעולם השלישי. מצד שני, מסיבה זו אני גם לא יודע לבשל. דבר המשאיר אותי לחסדי המבשלים המקומיים.
אחרי שתי הרעלות מזון הבנתי שלא כדאי להזמין אוכל "מערבי" אלא להסתגל לאוכל המקומי. כי אותו הם יודעים להכין ולכן הוא יותר בטוח. האוכל הדרום מזרח אסייתי הוא טעים מאוד , אבל המודעות של המקומיים למזון בריא נמוכה מאוד. המון מטוגן המון שומן.
אצל האינדונזים אין מאכלים "קלאסיים" לארוחת בוקר צהרים וערב. לדוגמא ארוחת בוקר יכולה לכלול עוף , איטריות, נודלס, אורז וכו.. רצוי חריף.
למעשה אורז הוא הכרח בכל ארוחה. רוב האינדונזים לא ישבו לשולחן אם אין אורז בתפריט.זה הדבר הראשון שעולה לצלחת. בעצם הזכרתי פה שני פריטים רק כמטבע לשון. צלחת ושולחן הם אינם פריטים המשמשים את האינדונזים בארוחה. יושבים על הרצפה ואוכלים מתוך פיסת עלה בננה. בניגוד למקובל לחשוב על האסייתים ככלל, האינדונזים אינם משתמשים במקלות "סיניים" ,אלא אוכלים בידיים . ליתר דיוק ביד ימין. יד שמאל אינה משתתפת בארוחה כי תפקידה נשמר לפעולה פחות נקייה (בין המנחשים נכונה יוגרל ניר טואלט).
על מנת לנקות את יד ימין בזמן הארוחה מוגשת לכל סועד קערית מים שבה טובלים את היד מפעם לפעם. איך מנגבים את היד הרטובה? לא מנגבים, אין מפיות. פשוט מנערים קלות את הטיפות חזרה לקערית. זה דבר שלא הצלחתי להתרגל אליו ולכן אני מגניב ניגוב בחולצה.
אז מה בתפריט מלבד אורז? לרוב דגים ושאר מאכלי ים , עוף , בקר, נודלס.
לא אוכלים פה כלבים , חתולים, ארנבים וחזירים. את זה תמצאו בתילנד וסין.
אינדונזיה היא מעצמת תבלינים. ההולנדים שהו פה 250 שנה בעיקר בשל עובדה זאת, אינדונזיה היא מקור עיקרי בעולם לקינמון , וניל, מוסקט ועוד תבלינים רבים.
בזמן שהותי בסינגפור, כשאני הולך לאכול ב"פוד קורט" (מתחם דוכני אוכל בקניון) אני מוצא את עצמי פעמים רבות בוחר בדוכן האוכל האינדונזי. מה לעשות, 6 שנים עשו את שלהן ואני מרגיש בבית, אפילו חריף כבר לא מפריע לי.

ג'ימלאיה , ג'ים , ג'ים, ג'ים.
נוה.

אמנון:
זה עתה חזרתי מביקור מולדת בישראל. חבר טוב אמר לי שיש מסעדה סינגפורית בטבעון. מצטער, במשך חמישה חודשים לא מצאתי אוכל סינגפורי. מה כן? מבחר אדיר של סוגי מזון "לעניים" מכל רחבי המזרח הרחוק. אחד המתחרים הרצינים שלי במשפחה בנושא אוכל גורמה הינו מיסיה אדר דותן. הבחור אמר לי שאין דבר כזה בעולם: מבחר ואיכות. והבחור מתמצא. ממש. לא טעה. פשוט מקדש לאוכל.
האוכל המערבי מיוצג היטב אך ברמת מחירים גבוהה. האוכל המזרחי (מזרחי כאן, תמיד מזרח רחוק) מיוצג במתחמי אוכל ענקיים בכל מקום: בבנייני משרדים, ברחובות, במרכזי קניות ולאורך הים. בכול מתחם יש שפע מכול מקום.
הודו על שלל המחוזות שלה. סין – כנ"ל. תאילנד בוודאי. אינדונזיה וכן הלאה כל מדינה וזרם אתני החי במזרח. אוכל "האלאל" (כשר למוסלמים) לצד חזיר ופירות ים.
בכלל, זו האידאולוגיה. אין הסתגרות של זרם אתני. כולם ביחד. במגורים ובמתחמי האוכל. יוצאים ביחד לאכול, כל אחד לוקח מה"סטנד" שבחר ויושבים ביחד. כל "סטנד" מתמחה בסוג אחר. התמחות צרה ומובחנת. כך מקבלים אוכל מעולה במחיר שווה לכול נפש. המנות קטנות. מאוד. טוב לדיאטה וטוב לכיס. ארוחה מזינה וטובה יכולה לעלות בין
עשר לעשרים שקל. כמות החלבון במנה קטן. אז מוסיפים כמעט תמיד ביצה (עין או חביתה). כל מנה מחולקת למספר מרכיבים השונים בצבע, בניחוח, בטעם ובמרקם. פשוט משגע.
בילוי מענג במיוחד ניתן לקבל בשני מתחמי אוכל יחודיים בחוף המזרחי: מתחם אוכל אתני ומתחם פירות ים. פשוט לבכות: זול ומעולה. משפחות משפחות צובאות על המקום שבת-ראשון. לעולם לא תדע האם מדובר במשפחות אמידות או עניות. כולם באים ולבושים פשוט.
ידיד סיני שהמיר את דתו ל...יהדות אמר לי: בסנגפור אין הרבה מה לעשות. אז הולכים לאכול. שווה לכל נפש.
ומה הוא האוכל הסנגפורי. ממממ... אין. מה כן? מיקוד באוכל מסויים. הכנה ממרכיבים זולים וטובים. עשייה מדוייקת ונכונות להגיש אותו בשמחה, מאור פנים ורצון שאתה הלקוח תהנה.

אז אם אתם רוצים אוכל בעל מאפיינים "סינגפורים" – לכו לצומת כבר ברוך. החומוסייה החדשה שם בהחלט
הזכירה לי את סינגפור: מיקוד, איכות המרכיבים ורצון לשרת אותך בלב שמח.

הביקור החטוף בישראל עורר אותי לכתוב לכם בפעם הבאה על... שרות.

להתראות בשמחות
אמנון ונוה 
 


אמנון דנציג
  


 נוה מילוא
 

מפת סינגפור


דגל סינגפור



רוצים לדעת עוד
על סינגפור ?
לחצו כאן





ביקורת מסעדות
סינגפור

 לטורים הקודמים של שריד - סינגפור:  לחצו כאן

 
 

 חומוסית האוטובוס הכחול ב"שריד על הדרך"

 

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות: (צפה ב-  תגובות בעמוד זה)
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page

לייבסיטי - בניית אתרים