|
•
|
|
|
Dec 02, 2008 | 10:02 |
|
|
לא פעם מבחינים אנו בנהגים ולא רק מבחוץ,גם חברי קיבוץ שנוהגים במהירות וזו בלשון המעטה בכבישי הקיבוץ.
הורי ילדי שגיא בשעות הבוקר מפאת העומס ליד הסובה מחפשים דרכים חלופיות, או בשעות אחה"צ לאחר חוגים או פעילות הילדים מגיעים לאסוף את ילדיהם (והרוב ממהרים) ושוכחים שהם נוהגים בקיבוץ.
בנוסף להצעתו של יוסי נץ להעמדת תמרורים בולטים (שברבות הימים הופכים בגדר המלצה) מציע אני לכשיוקם הצוות שיטפל בנושא שיבקר בקיבוץ עין שמר , שהתקין בתוך שכונות המגורים תלולליות עשויות פלסטיק קשיח בצבע בולט לעין שמאלץ את הנוהג להאיט את מהירותו עד ל-5 קמ"ש (מניסיון אישי)..
הפיתרון מצויין כי פשוט לא ניתן לנסוע במהירות משום שהתוצאה ממש לא נעימה לא לנהג ולא לאוטו.
ותחשבו על זה.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| גם לי יש הצעה-לצד הכביש תסלל מדרכה
|
לנסקי |
|
|
Dec 08, 2008 | 00:51 |
|
|
אני מצטרף לרעיונות היצירתיים של יוסי נץ ושל אליעזר,ופונה אליך חי-מנהל האתר ,להעביר את ההצעה לטיפול המזכירים.ברצוני להוסיף שתי הצעות לצוות:מדרכות לצד הכביש הטבעתי מאולם הספורט מזרחה עד צומת תחנת הדלק [אגע בה בהמשך]ומהאולם לכיוון צפון דרך שכונות מלט,החיילים ושיכון צפון עד גמל.עוד מילותיים לגבי תמרורים ולגבי סימונים על הכבישים בשריד-אין כלום!!והראייה לכך היא צומת 4 הדרכים בתחנת הדלק בה איןלא תמרור ולארמז שלסימוני תחום ועצור לפני הכניסה לצומת.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 25, 2010 | 11:45 |
|
|
לאחרונה סומן הכביש בכביש הכניסה לשריד ובמקומות נוספים. אך משום מה "נשכח" הסיבוב המאוד מסוכן שליד תחנת הדלק. לדאבוני הייתי עד מספר פעמים לכמעט תאונה במקום עקב נהיגה במהירות גבוהה בעיקר כאלה שאינם תושבי המקום מתוך רצון "לחתוך" את הסיבוב. קו רציף באמצע העיקול היה פותר את הבעיה. נשמח כולנו הנהגים לטיפול בנושא בהקדם.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| הצעה חלופית-מיקום תחנת ההסעות בשריד
ראובן
|
|
|
Aug 25, 2010 | 09:56 |
|
|
פרוט הצעתי, בעניין מיקום תחנת ההסעות ליד צומת הבוסטר, כפי שהובאה בשיחת הקיבוץ:
להשתמש בהשקעת המועצה בבית הספר, לתועלת כל האוכלוסייה, ולא רק לתועלת בית הספר (רבע שעה בבוקר ורבע שעה אחה"צ...).
המקום ישמש חנייה גם לתושבי המקום ואורחים באירועים באולם ספורט, בריכה, קולנוע, טניס,
מועדון הסנדוויץ כדורעף חופים ועוד... בימים ובשעות שהמקום אינו בשימוש בית הספר,
המיקום המוצע יהפוך עבור כולנו מאיזור מסוכן לתנועת כלי רכב והולכי רגל, לאזור בטוח.
בעתיד, לקבוע את הכניסה הראשית לקיבוץ בשער הצפוני, להשאיר את הכניסה הקיימת היום ככניסה לאיזור תעשייה בלבד, ובכך להפריד בין תנועת הרכב הפרטי למשאיות.
מעבר אוטובוסי ההסעות יתבצע דרך הכביש הרחב והנוח בשכונה החדשה, ולא בתוך תחנת דלק, ובין הלול, הרפת וגמל, מבלי לעקור ולו עץ אחד. בינתיים, יעברו האוטובוסים (מספר דקות ביום..), דרך השכונה הצפונית או מאחוריה, כפי שנסעו לגיציה במשך שנים. כך גם ניתן יהיה לנצל את כספי המועצה להשלמת מדרכות ומפרצי חניה בשכונה הצפונית.
יתרון נוסף הוא הקרבה המשמעותית לביה"ס - האוטובוסים יורידו ויאספו את התלמידים על מגרש הכדורסל (המיתולוגי), מבלי שהילדים ייאלצו לצעוד צעד אחד על כביש זה או אחר.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 21, 2010 | 14:51 |
|
|
מארגני מסיבת הריקודים ומשתתפיה בבריכה חייבים התנצלות משולשת בפני חברי הקיבוץ:
התנצלות אחת בפני החברים, על שעצמו עין טרם המסיבה.
התנצלות שנייה בפני חברי הקבוץ, שלא עצמו שתי עיניים במשך המסיבה (עד 03:00 לפנות בוקר).
התנצלות שלישית, על חוצפת תושבי ההרחבה בדרישה שהביאה לסגירת הגיציה הטובה והאהובה שלנו בשל רעש, ובמקום זאת באו והביאו אנשים מבחוץ להרעיש לנו, חברי הקיבוץ, בלב שכונות המגורים.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 24, 2010 | 16:46 |
|
|
בתור אחד שכואב בכל יום את סגירת הגיציה ורואה את הצעירים בשריד שסובלים על אובדן הפרנסה ההנאה והבית מסגירת הגיציה, אני חייב להגיד לך שמאוד נהניתי מהמסיבה שאורגנה יחד עם הקיבוץ וההרחבה ושאליה הגיעו באופן מפתיע ומשמח הרבה מאוד חברי קיבוץ מכל הגילאים. באשר להאשמה הספציפית שלך כנגד ההרחבה אני רוצה שיהיה ברור שסגירת הגיציה הייתה תוצאה של לחץ של מעטים מאוד מתוך ההרחבה כל כך מעטים שאפשר לספור אותם על אצבעות ספורות, לצערי אנשים שבעבר נהנו מהגיציה במשך שנים והתנהגו בצביעות ורשעות שאני מתקשה לסלוח לה עד היום, ואם זאת לרוב הכמעט מוחלט בהרחבה לא היה שום יד בדבר, יתרה מכך יש לא מעט חברי קיבוץ שתרמו מהשפעתם על סגירת הגיציה, והיום הם תורמים בהערמת קשיים על פתיחתה במקום חדש.
מאוד שמחתי על היוזמה של אנשי ההרחבה לעשות את המסיבה יחד עם הקיבוץ ולראות את כל האנשים שעבדו עליה מהקיבוץ ומההרחבה בהתנדבות שלא הייתה כמוה בקיבוץ כבר הרבה זמן, אז אני לא מרגיש שמגיע לי התנצלות אלה אני רוצה להגיד תודה לכל מי שתרם ועזר ומי יתן ויבואו עוד הרבה מסיבות כאלה.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 24, 2010 | 23:12 |
|
|
ובכן העניין לא מי יודע פשוט מה? בתור מה שהייתה הגיציה בשבילי ואני בשבילה בחלק מהחצי השני של שנות ה- 80 ... זה גם לי חורה, שסגרו אותה בלחץ של... וגם של... טוב עזבו אותכם משמות, אבל חלקם במסיבה שהייתה בבריכה, רקדו כמו תיישים איתי ועל ידי... אבל זה יאמרו הפחות שנונים בינינו: "כאילו דא?!" ז"א סוגרים לנו את הגיצייה מצד אחד, ומפוצצים ווליום בשטח פתוח מאידך?
אבל, כמו עמית, גם אני חושב שהייתה מסיבה כפי שלא הייתה שנים בשריד [ספונטנית פשוטה ועל יד הבריכה], צר לי על סגירת הגיצייה, ואני מקווה שמיזם הנגריה יקרום עור וגידים.
אגב, המוזיקה והמסיבה המשיכו גם אחרי בוא השוטרים. ומה אומר החוק :
להלן חוקי הרעש:
- לפי החוק אסורה גרימת רעש שירה, צעקה, נגינה, מכשירי קול וכדומה, בין השעות 24:00 ל-06:00 למחרת.
הקנסות לאנשים פרטיים הם בני כמה מאות שקלים בעוד שלתאגיד - כפל קנס.
גם בין השעות 14:00 - 16:00, 23:00 - 07:00 יש קנסות להפרעות אלה (נמוכים בכ-30%).
אינג' אבי מילר, מומחה סטיפס, מוסיף:
לרעשי סביבה מקורות שונים. אי לכך המחודד קבע תקנות למניעת מפגעים (רעש בלתי סביר) התש"ן - 1990.
למשל:
אין לגרום לרעש בשעות היום שיעלה מעל 50 דציבל מעבר ל- 9 שעות, או למשל מעל 80 דציבל מעל 2 דקות.
מאידך בלילה (לאחר השעה 22:00, אין לעבור מפלס רעש מעל 40 דצי מעבר ל-30 דקות.
קיימים תקנות וחוקים נוספים המתייחסים למקורות רעש שונים, אך לא ניתן להעלותם במסגרת מצומצמת זו
קישור מצורף:
רעש
|
 |
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 18, 2010 | 14:27 |
|
|
לידיעת כולם, נתבקשתי להעביר מסר מאת קרן, גננת הפעוטון החדש, אז לכל מי שלא קיבל מייל, מצ"ב תוכן הדברים
לטובת העברת דברים / ציוד ניתן ליצור קשר עם קרן בפעוטון או עם שרה רוזן
בשעה טובה אנו מתחילים בהכנות ובאירגון הפעוטון החדש.
אנו רוצים לחדש ולהעשיר את חצר הגרוטאות של הפעוטון, על מנת שתהיה מרתקת ומאתגרת.לשם כך, אנו זקוקים לעזרתכם, באיסוף גרוטאות וחפצי בית שונים כמו: רהיטים ישנים במצב סביר (לא שבור או חד/מסוכן) כלי בית שונים כמו: כלי מטבח שלא בשימוש, קופסאות, סלסלאות, אריזות מעניינות חפצי תקשורת שונים כמו: מקלדות, טלפונים ישנים וכו'..מזרונים קטנים, מחצלות, שטיחים מכל מיני סוגים,כל משטח מעניין כיד הדמיון..(לרפד את החצר) תיקים, סלים, חישוקים, צינורות, קפיצים..פעמוני רוח.. יתקבלו בברכה.
בקיצור כל מה שתכננתם לזרוק אולי אצלנו יהפוך לאוצר :-)
אנחנו כמובן נמיין את הכל ומה שלא יתאים לשימוש נעביר הלאה או נזרוק.מוזמנים גם להעביר צעצועים ישנים במצב סביר וכסאות אוכל/סלקל שנוכל למצוא להם שימוש מבורך.
תודה רבה רבה
קרן.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 23, 2010 | 15:58 |
|
|
שלום עידו ושני
אם אתם מעונינים במובייל לקישוט הפעוטון החדש אתם מוזמנים אלי לקבלו.
חוה מיטלמן
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| המיזם הסולרי כולה 17,500 ש"ח לחודש
סוליקו
|
|
|
Jul 30, 2010 | 15:31 |
|
|
תחשיב "העבודה בעיניים":
הכנסות ל 25 שנה = 10,500,000 ש"ח
הכנסות לכל שנה = 420,000 ש"ח
הכנסות לחודש = 35,000 ש"ח
מחצית עבור היזם = 17,500 ש"ח
לקיבוץ שריד... 17,500 ש"ח
בשורה התחתונה שריד תתן 30 דונם ועוד ועוד ועוד...
ותקבל "מיליונים"...של כלום...
לצורך המחשה בלבד - אלו היו הכנסות הגיציה מדי שבוע...
ותחשבו על זה.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 27, 2010 | 19:59 |
|
|
מדוע אצלנו אינפורמציה המיועדת לתושבי המקום חשופה לעין כל מסביב לגלובוס?
בעוד בקיבוצים אחרים הדבר אינו אפשרי.
נסו בגוגל ותיווכחו.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 27, 2010 | 23:28 |
|
|
כשאתר הבית של שריד עלה לאוויר נעשתה חלוקה מסודרת
איזה נושאים יפורסמו בחלק המיועד לחברים ומה יפורסם לכל הגולשים באתר.
לדוגמה: תקנונים של שריד, הליכים משפטיים של הקיבוץ, מידע אישי על חברים, ועוד
יפורסמו בחלק הסגור לחברים בלבד.
כאשר רוב המידע באתר פתוח לכל הגולשים מתוך ראייה שאין לנו סודות ואין לנו מה להסתיר
בכל הנוגע לנעשה בשריד.
אשמח אם תהיה יותר ספציפי לגבי המידע שנראה לך שראוי שיתפרסם בחלק הסגור לחברים בלבד.
בברכה חי
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 28, 2010 | 08:47 |
|
|
על פי התוכן המתפרסם באתר, הן בכתבות והן בדברי הטוקבקיסטים, ראוי לעשות חלוקה מחדש של הנושאים
הראויים לפירסום לכל גולשי האתר.
אם להיות ספיציפיים, הרי שדף המזכירים על שלל נושאיו והתגובות לו, אינם מחמיאים, בלשון המעטה,
לשריד וחבריו (ציטוט של חברי קיבוצים אחרים הגולשים באתר שריד).
דוגמה נוספת היא המדור "זה מפריע לי" - הזנחה בכלל או של פינות בקיבוץ בפרט, אינן מוסיפות גאווה לשריד.
נושאים אלו טובים ומועילים לחברים בלבד, אך את "הכביסה המלוכלכת" שלנו לא צריך לתלות ברשות הרבים...
הנושאים הפרטיים שלנו המפורסמים ברבים, מהווים מטרה לרכילות מיותרת, ומאידך אין בפרסומם ברבים שום תועלת לחברי שריד.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 13, 2010 | 11:12 |
|
|
האם דירקטוריון יכול להחליט ללא אישור הקיבוץ?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 13, 2010 | 11:16 |
|
|
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-3903136,00.html
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 29, 2010 | 07:15 |
|
|
ארנונה..
איזה מושג מעצבן כזה, שנכנס לחיינו לפני ארבע חודשים. וקצת גורם לגעגועים לקיבוץ הישן, בו המושג ארנונה, או הלוואה בבנק, שלא לדבר על חשבון טלפון/מים/חשמל ועוד... היו מושגים ששייכים למקומות שבהם לא יודעים איך לחיות נכון... אז הנה הארנונה כאן, והיא נחתה לא מזמן בשנית בתא הדואר שלנו. הבעיה, שזה קורה רק פעם בחודשיים, ואז הסכום ממש "מבהיל" כמו במקרה שלנו 837 ש"ח ל 89 מ"ר בנוי.שזה כולל כל מני מטראז'ים שאיש לא גר בהם כמו המחסן למשל.
פעם ה"ארנונה" הייתה מסולקת מ"תקציבנו" ע"י הקיבוץ, והיא הייתה פחותה בכ 200 ש"ח לחודשיים! למה? נו למה באמת? מישהו מכם יודע? והיום אתם מסתדרים מול המועצה לבד בעזרת חשבון הבנק שלכם.
ובכן, בואו נגיע לעיקר, האם יש אפשרות להוריד את תשלומי הארנונה? או אפילו לקבל פטור? אז מסתבר שיש כמה דרכים, שמן הסתם לא רלוונטיות לרובנו, אבל שווה לבדוק את האותיות הקטנות. ידעתם למשל שיש רשויות שלא מחייבות את השטח הבנוי תחת הקירות? סתם דוגמא.
טוב, בואו לא נאריך ואתם מוזמנים להיכנס ל לינק.
בהצלחה.
נ.ב. אני חייב הערה שלא קשורה: אמש ראיתי בלוח הוידאו, שבשלושת החודשים האחרונים היו 14,000 צפיות באתר של שריד. אז קודם כל, ברור שכ 80% מהם ,זה מה שנקרא צפיות חוזרות, דהיינו אנשים שנכנסו לאתר בשלושת החודשים האחרונים שוב ושוב ושיבורכו! [בלי ציניות]. אז אני קצת תוהה, איך זה שעדיין הפורום הזה שלנו כל כך מת?! אם הייתי חש שיש סביבת דיון ותגובות בפורום, אז הייתי הרבה יותר מאושר, מאשר לראות את שמי שוב ושוב. וחבל.
קישור מצורף:
פטור מפנסיה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 29, 2010 | 07:25 |
|
|
ארבעה חודשים הייתה כוונת המשורר....סליחה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מקרא:
ללא תוכן °